EN

SHOW

Om de 5 weken stap ik in de rol van curator en selecteer ik werken uit de Beeldt Collectie voor een nieuwe show

—> BLIJF OP DE HOOGTE

NU TE ZIEN

Een serie tweeluiken en een vierluik geschoten vanuit een trein, ergens rijdend door het Nederlandse landschap. Twee of vier foto’s naast elkaar geplaatst verbeelden een filmisch moment. De filmcamera is hier als het ware plotseling gestopt met filmen. Door hier terug te keren in de scène, één moment, halen we een bijna verloren vertelling op tijd naar de oppervlakte. 
Zij aan zij klommen wij in hoge,

lange bomen naar wolken van licht.

“Wacht maar eens tot ik vlieg!’, zei mijn vriendje, “dan zul je eens wat beleven!” ()

INTERVALLEN

22 januari - 19 februari 2021

KOM BINNEN

Vorige Shows

18 december 2020 - 15 januari 2021

Tijd Stilt

In Tijd Stilt is tijd ons gezelschap. Waar was hij al die tijd?

In deze show vergezelt hij ons in drie wachtruimten. In de eerste ruimte bevinden zich 6 verschillende wachtende mannen. Ieder van hen is alleen met een momentopname uit zijn leven. In de tweede ruimte ontmoeten we 1 man, in 9 verschillende tijdsfases van zijn leven, met 1 levensvraag. Wanneer we in de 3e ruimte komen - en  langzaamaan langs 11 bloemenvelden gaan, worden we van toeschouwer deelgenoot. Het wordt stil - stiller dan we dachten toen we alleen maar wachtten. Met de tijd vertragen we. In stilte schuilt ontwaken.


Voor deze show selecteerde ik uit 3 series 26 werken uit 2017 en 2018. Ieder werk bestond uit een combinatie van een fine-art print met een korte vertelling of gedicht.   

Was Bill maar thuis

Rustgebied voor een druk bestaan 

9 oktober - 6 november 2020

Niemandsland

In Niemandsland keken we door de ogen van verschillende personages. De zelfportretten, met bijhorende vertellingen, waren de souvenirs van berichten met ervaringen, verwijzingen of voorwerpen, die de personages meebrachten.

Bij het maakproces gebruikte ik kledingstukken, hoeden, brillen, pruiken en attributen. 

9 fotoperformances uit 2012, 2014 en 2017, tweeluiken, drieluiken en enkele werken.Tore’s zeepaardje

Een reusachtig laapliedje

13 november - 11 december 2020

Evenbeelden

In deze show staan kinderen centraal, meestal alleen, soms met z’n tweeën. Imiterend, modellerend en spiegelend vertellen ze hun verhaal. Meestal moet hun spel nog beginnen, is het bijna - of net afgelopen of zijn ze gewoon opgehouden met spelen. In hun tussenmomenten van realiteit en spel is reflecteren feestelijk en geestig. Als toeschouwer kun je daar zo instappen. Je kunt er wensen doen en tot nieuwe keuzes komen. 

De Schaamtehoeder

4 september - 2 oktober 2020

Lessen in wachten en dragen

Een selectie uit drie portretseries uit de reeks Wisselverwanten: ‘Wie aanwezig was’, ‘Wie meer dan ons’ en ‘Wie anders kan ik spreken’. Uit de in totaal 67 werken werden 26 werken geselecteerd.


Over Wisselverwanten

Over mijn werk met het Costică Acsinte Archief
Beeldt Collectie

Een kleine selectie van de beelden uit de Show Lessen in Wachten en Dragen

BLIJF OP DE HOOGTE

Een aankondiging voor een volgende show, de nieuwste werken in de shop, achtergrondinformatie over mijn werk: mis het niet!

Copyright© Jeths Productions, all images + Stories 2012-2021Leveringsvoorwaarden

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK

Deze website maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en om gedrag te volgen binnen en mogelijk buiten de site. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.